Doorstart van je onderneming? Payrolling is daarbij in opmars!

Curatoren ontdekken de mogelijkheden van payrolling. Sinds kort hebben de curatoren het gemak ontdekt van payrolling bij een faillissement maar waarbij het bedrijf graag een doorstart wil maken. Dit gebeurde bijvoorbeeld bij de doorstart van MEXX (kledingmerk) en Taft (schoenenketen).

Naar verwachting zullen, als de inzet van payrolling succesvol blijkt te zijn, curatoren dit vaker gaan inzetten, volgens WePayPeople.

Geen rompslomp meer

Bijna het merendeel van bedrijven welke nu in de situatie staan zijn van een eventueel faillissement, heeft een kans op een doorstart. Bij het opzetten van een eventuele doorstart geeft payrolling de nodige rust, in die vervelende. hectische periode, waarbij van alles op je afkomt. Het personeel komt dan op de loonlijst van het payroll bedrijf, welke dan de juridisch werkgever is. Dus alles wat te maken heeft wat betreft arbeidscontracten, urenbriefjes, lonen, afdrachten e.d. wordt verzorgd door het payroll bedrijf. Op die manier heeft de curator er geen omkijken naar en kan die zich toeleggen tot belangrijkere zaken, zoals het tot stand brengen van de doorstart.

Vertrouwen

Het is belangrijk dat een curator personeel dat nodig is voor de doorstart, daadwerkelijk kan inzetten. Of dat nu is voor een goede afwikkeling van het faillissement of voor de doorstart. Als je deze mensen op de loonlijst zet van het payroll bedrijf, dan hoeft de curator geen tijd meer te besteden aan de salarisadministratie. Payrolling wekt in zo’n situatie ook vertrouwen, want het salaris wordt netjes op tijd betaald en het heeft geen invloed op de uitkering waarop iemand later wellicht aanspraak zou moeten maken.

Bron: Z24

Geef een reactie