Een hoger cijfer voor de schoonmaker tijdens werktijd

De tevredenheid van werknemers over hun werkplek stijgt al ze de schoonmaker zelf aan het werk zien. Dit komt uit een belevingsonderzoek wat Hago heeft laten uitvoeren.

Uit onderzoek onder werknemers tussen 18 en 65 jaar, in Nederland, blijkt dat ze de schoonmaakwerkzaamheden met een punt hoger waarderen als ze de schoonmaker op de werkvloer in actie zien. Als ze de schoonmaker niet in actie zien, dan worden de schoonmaakwerkzaamheden gewaardeerd met een 7,5 terwijl deze met een 8,5 worden gewaardeerd als de schoonmaker in actie gezien wordt.

De werknemers vinden de werkplek bij schoonmaak tijdens kantooruren schoner, dus eigenlijk zou ieder bedrijf die nu avondschoonmaak heeft over moeten stappen op schoonmaak tijdens kantooruren.

Dat er dan een extra persoon op de werkvloer rondloopt is eigenlijk helemaal geen probleem. Dagschoonmaak verhoogt de beleving nl aanzienlijk. Het maakt bovendien mogelijk direct in te spelen op gebeurtenissen en vragen, zowel proactief als reactief, volgens Frank Dobbelsteen van Hago Next.

Bron: Service management 

Geef een antwoord