Hotels verhogen regelmatig toeristenbelasting

Nederlandse hotels en bungalowparken verhogen op grote schaal de gemeentelijke toeristenbelasting en steken dat bedrag in eigen zak. De Consumentenbond kwam tot die conclusie nadat zij onderzoek hebben gedaan na onderzoek voor de Reisgids.

De hoogte van de toeristenbelasting van honderden vestigingen van de 10 grootste hotelketens en 3 grootste bungalowparken werden genoteerd. De tarieven werden vergeleken met de gemeentelijke toeristenbelasting. Bij ruim 40% was de gerekende belasting hoger dan de officiële belasting.

Opslag van 187 procent 

Het Hampshire hotel in Mijdrecht spant de kroon. De gemeente Mijdrecht vraagt € 0,87 per persoon, per nacht aan toeristenbelasting en het hotel maakt daar € 2,50 van. Dat is een stijging van 187%. Ook Fletcher Parkhotel Val Monte in Berg & Dal komt niet goed uit de verf met een opslag van 170%.

Alleen bij Accor hotels (Ibis, Mercure, Novotel), Hilton, NH Hotels en Landal heffen in alle onderzochte hotels en parken het exacte bedrag van de gemeentelijke toeristenbelasting, zonder opslag.

Volgens de bond vermelden veel accomodaties, de toeristenbelasting niet vooraf of verstoppen er andere lokale belastingen in. In totaal werden 237 locaties onderzocht

Bron: Nu.nl

Geef een reactie