Investeren in een goede hygiëne op de werkplek loont

Het TH&P concludeert dat de werkplekken op de Nederlandse kantoren vies zijn. Toetsenborden, muizen en telefoons zijn bij uitstek een bron van gevaarlijke en schadelijke bacteriën en andere viezigheden. De vitaliteit van de medewerkers lijdt onder deze vervuilde werkplekken. Het zou als bedrijf interessant kunnen zijn om te investeren on goede hygiëne op de werkplek wat de vitaliteit van de medewerkers ten goede komt. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat een schone werkplek substantieel bijdraagt aan een lager ziekteverzuim en dus lagere kosten.

Hygiëne op de werkplek

Voor dit onderzoek deden 1.600 medewerkers mee in een tijdbestek van één jaar. Ze kregen een speciaal 90 dagen durend “wellness programma” aangeboden. Tijdens dit programma werd er extra aandacht besteed aan het gevaar van bacteriën in combinatie met een goede hygiëne op de werkplek. Het ziekteverzuim daalde, met 13%. Hieruit blijkt dus dat het loont om te investeren in een goed hygiëne op de werkplek.

Medewerkers te kort doen    

Het TH&P vindt het jammer dat organisaties en bedrijven niet investeren in het reinigen van hardware. Zeker met een toename van flexwerkers. Het blijkt dus uit dit onderzoek dat de organisaties zichzelf en hun medewerkers te kort doen als zij niet investeren in de hygiëne op de werkplek. 

Bron: Service Management

Geef een reactie