Kent u de nieuwe Werkkosten regeling wel ?

Dit jaar zijn er weer veel nieuwe regels voor werkgevers en zijn zij, meestal, niet goed genoeg geïnformeerd hierover. Van alle werkgevers is zo’n 60% van de werkgevers niet goed op de hoogte van de wijzigingen in de Werkkostenregeling en dat kan tot gevolg een forse naheffing van de Belastingdienst hebben.

De Werkkostenregeling (WKR) is vanaf 1 januari dit jaar voor iedere werkgever verplicht. Onbelaste vergoedingen en verstrekkingen, zoals een sportabonnement, kerstgeschenken, lunch en personeelsfeestjes kunnen bedrijven tot 1,2% van de loonsom belastingvrij verstrekken. Kom je daar boven dan volgt een eindheffing van 80% van de Belastingdienst.

Veel werkgevers weten niet genoeg van de WKR en besteden zij meer dan de onbelaste 1,2% van de loonsom. Veel werkgevers zullen dus te maken krijgen met een forse naheffing van de Belastingdienst.

Fietsplan delft het onderspit

De ondernemers die wel op de hoogte zijn van de regeling, schrappen al gauw in de extra’s. Zo worden meestal de extraatjes die bedoeld zijn om medewerkers te stimuleren of gezond te houden als eerste geschrapt. Uit onderzoek blijkt nl. dat er als eerste bespaard wordt op het fietsplan, -33%, dan bezuinigd men op verjaardagscadeaus, 18%, en daarna wordt er gauw bezuinigd op de jubileum attentie, -13%, Op kerstgeschenken zal naar verwachting in 2015, 8% bezuinigd gaan worden, aangezien werkgevers, 78%,  dit toch nog het belangrijkste extraatje vinden.

Geef een reactie