Nationale MeeWerkWeek levert nieuwe inzichten op, volgens CSU

De eerste editie Nationale MeewerkWeek, een initiatief van CSU, staat in november op het programma. CEO’s, directies en managers gaan in gedurende deze week, minimaal twee uur aan de slag op hun eigen werkvloer.

Het schoonmaakbedrijf organiseert al 10 aar een vergelijkbaar initiatief voor haar eigen kantoorpersoneel. Het initiatief past in de trend om meer maatschappelijk verantwoord te ondernemen, stelt de CSU. Ook levert meewerken in de primaire processen directie en management nieuwe inzichten op.

Cultuur op de werkvloer

Het initiatief van de Nationale MeewerkWeek moet vooral de koplopers in mvo aanspreken, zegt CSU. Ondernemers zoeken vaak goede aanknopingspunten om hun maatschappelijke ambities in de praktijk tot uitdrukking te brengen. Het stelt bedrijven in staat om hun rol als voorloper een nieuw accent mee te geven.

Deelnemen aan de meewerkweek kan ondernemingen veel opleveren, vervolgt het schoonmaakbedrijf. Op de eerste plaats meer inzicht in de primaire processen van het bedrijf. Beleidsbepalers ervaren de interne efficiency met eigen ogen en krijgen meer mee van de cultuur op de werkvloer.

Lager ziekteverzuim

Ook levert het goodwill op bij productiepersoneel. Die betrokkenheid draagt bij aan een hogere productiviteit en een lager ziekteverzuim, besluit CSU. “Daarmee past deelname aan de week goed in het mvo-beleid van veel ondernemers.”

De eerste Nationale Meewerkweek vindt plaats van maandag 16 tot en met vrijdag 20 november.

Bron: Service Management

Geef een reactie