Nederlander meest flexibele werknemer

Nederlanders behoren tot de meest flexibele werknemers ter wereld. Zij passen zich het beste aan, aan veranderende omstandigheden op de arbeidsmarkt. Dit blijkt uit onderzoek van PwC, in opdracht van LinkedIn, in 11 verschillende landen.

Door het grote aanpassingsvermogen zijn Nederlandse werknemers twee keer zo productief als in de andere onderzochte landen. In Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koningrijk, Canada, de VS en Australië zijn de werknemers een stuk minder flexibel. Het feit dat onze beroepsbevolking meerdere talen machtig is en dat wij gewend zijn om met internationale bedrijven zaken te doen, draagt bij aan deze flexibiliteit.

Als andere landen zich net zo goed zouden kunnen aanpassen als Nederland zou dit veel geld kunnen opleveren door de verhoogde productiviteit. Volgens het onderzoek zou in het in euro’s om de volgende bedragen gaan: China – meer dan 49 miljard, de VS – 22 miljard en Duitsland – bijna 4 miljard.

Juiste match

Nederland is tevens ook de koploper in het maken van de juiste match tussen werkgever en werknemer. 98% van de eerste voorkeurskandidaten accepteert, de aangeboden baan. Hiervan vertrekt slechts 4% in het eerste jaar. Veel werknemers, maar ook werkgevers kunnen zich erg goed online profileren, volgens Lena Olivier van LinkedIn en dat helpt daar ook aan mee.

In de andere landen bewegen de werknemers zich niet op online of op professionele netwerken, zoals LinkedIn, als de Nederlandse professional. Doordat de Nederlandse werknemers dat wel doen, hebben werkgevers veel meer inzicht in beschikbaar talent, terwijl de potentiële werknemers al veel te weten kunnen komen over de werkgever. Hierdoor kunnen beide partijen aardig inschatten of ze bij elkaar passen.

Mismatch

Natuurlijk komen er wereldwijd ook mismatches tussen werkgever en werknemer voor. Dit kost de overige 10 onderzochte landen, naar schatting, 110 miljard euro aan recruitmentkosten en verminderde arbeidsproductiviteit.

Bron: Metronieuws

Geef een reactie