Ruim 30 procent minder faillissementen horeca

Het aantal faillissementen is in het eerste kwartaal van 2015 met 19 procent gedaald. Er gingen vooral minder zzp’ers onderuit. In de horeca daalde het aantal faillissementen met ruim een derde. 

In totaal gingen in de periode januari tot en met maart 2179 bedrijven en instellingen bankroet tegen 2701 in de overeenkomstige periode vorig jaar. Dat meldt Faillissementsdossier.nl. Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2013 daalde het aantal faillissementen zelfs een kleine 40 procent. Volgens Faillissementsdossier wordt de daling in het eerste kwartaal grotendeels veroorzaakt door het herstel van de economie en het aantrekken van consumentenvertrouwen, onder meer als gevolg van de lage energieprijzen en de goedkope euro.

Opleving horeca

In de horeca daalde het aantal faillissementen in het eerste kwartaal ruim een derde. Er gingen vooral minder hotels, restaurants, cafetaria’s en ijssalons onderuit. Het gaat in de horeca over het algemeen wat beter. Met name lunchroomachtige bedrijven, cafetaria’s en ijssalons doen het goed. Na een aantal slechte jaren zag de sector de omzet in 2014 met 4,6 procent stijgen.

Bron: Misset Horeca

Geef een reactie