Aangifte Loonbelasting

Aangifte LoonbelastingAls werkgever bent u verplicht tijdig de aangifte loonheffingen te doen en deze tijdig te betalen. Doet u geen aangifte of betaalt u niet op tijd, dan bent u al snel enorme boetes verschuldigd. Niet gek dus dat de meeste ondernemers de aangifte loonbelasting uitbesteden. PSN verzorgt uw gehele salarisadministratie inclusief de aangifte loonheffingen.

Boetes onbetaalde aangifte loonheffingen

De belastingdienst controleert het bedrag dat u volgens uw aangifte loonheffingen moet betalen. Is uw loonaangifte niet of te laat betaald? Dan krijgt u voor het onbetaalde bedrag een betaalverzuimboete van 2% van een eventueel te laat betaald bedrag, met een minimum van € 50,- en een maximum van € 4.920,-!

Bestuurdersaansprakelijkheid

De belastingdienst kan u als bestuurder persoonlijk aansprakelijk stellen voor de loonheffingen en de omzetbelasting. Bijvoorbeeld als u niet tijdig heeft gemeld de loonheffingen niet te kunnen betalen. Een situatie die bij de beste ondernemers en bedrijven kan voorkomen.

Wanneer aangifte loonheffingen

U bent loonbelasting plichtig als u werknemers in dienst heeft. Daarnaast betaalt u via de aangifte loonheffingen voor sociale premies en volksverzekeringen. Voor alle werknemers betaalt u één bedrag dat periodiek meestal maandelijks moet worden voldaan.

Hoe doet u de aangifte loonheffingen?

De loonbelasting en premie volksverzekeringen moet u digitaal aangeven. Dat kan via software van de belastingdienst, via eigen administratie software of door een administratiekantoor of boekhouder. Gezien de complexiteit, kiezen de meeste ondernemers voor dat laatste. PSN verzorgt naast de salarisadministratie ook de aangifte loonheffingen.

Vrijblijvend informatie aanvragen

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van salarisadministratie en aangifte loonheffingen? Klik hier voor het contactformulier of bel ons op telefoonnummer 085-4892040

Direct contact

*
Naam:
*
Bedrijf:
*
Telefoon:
*
E-mail:
Uw vraag: