AirBnB richt zich op zakelijke reizigers

Met de introductie van een nieuwe dienst, moedigt Airbnb huizenbezitters aan om zakenreizigers in huis te nemen. Steeds meer bedrijven werken samen met Airbnb. Verhuurders die mee willen doen kunnen het certificaat: Klaar voor Zakenreizen verkrijgen.

 

Voorwaarden aan certificaat 

Aan het certificaat zijn behoorlijk wat voorwaarden verbonden. De woning moet 24 uur per dag beschikbaar zijn voor het inchecken. Er moet wifi, een werkplek en een strijkijzer beschikbaar zijn. Het huis moet huisdier- en rookvrij zijn. De aangeboden woning moet met 5 sterren beoordeeld zijn op het gebied van netheid en nauwkeurigheid. Verhuurders moeten snel reageren en mogen een reservering niet meer annuleren binnen 7 dagen voor de boeking.

 

Badge 

Als aan alle voorwaarden voldaan wordt, krijgt een advertentie een badge, die moet opvallen tussen de andere advertenties. Afgelopen zomer werd het Airbnb for Businesss program gelanceerd, een subplatform dat overnachtingen voor zekenreizen boeken via Airbnb makkelijker moet maken.

 

Nieuwe software 

Ook werkt Airbnb met nieuwe software "smart pricing" genaamd. Dit zorgt ervoor dat de huurprijs automatisch kan worden aangepast. Factoren als de tijd van het jaar, weercondities en andere aanbiedingen in de buurt worden dan meegenomen bij de vaststelling van het bedrijf.

 

Deur openen met smartphone 

Airbnb is ook samenwerkingen aangegaan met bedrijven die digitale voordeursloten aanbieden, te openen met een smartphone. Zo moet de drempel voor het verhuren van woningen via Airbnb in de toekomst nog lager worden. In Amsterdam worden nu zo'n 13.400 accomodaties aangeboden via Airbnb. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar is dat een stijging van 43%. In Groningen is het aantal accomodaties zelfs gestegen met 88%.

 

 

Bron: Hospitality Management

Terug naar het overzicht

Direct contact

*
Naam:
*
Bedrijf:
*
Telefoon:
*
E-mail:
Uw vraag: