Hoe maakt u een goede functieomschrijving bij een vacature?

U heeft een vacature voor een functie in uw bedrijf, dan gaat u hier uiteraard mee adverteren. Bijvoorbeeld op een vacaturesite, uw eigen website of in LinkedIn. Dan is het belangrijk om de functie goed te omschrijven. Op die manier krijgen de lezers een goed beeld van de inhoud van de openstaande functie en de juiste mensen gaan reageren. Als u een goede functieomschrijving heeft, heeft u grote kans dat u na de selectieperiode met een gerust hart een arbeidsovereenkomst maken en ondertekenen.

Maar wat moet er nu in zo’n functieomschrijving staan? En wat niet? Het kan best lastig zijn, zo'n functieomschrijving maken en wat is daar nu precies voor nodig?

Functieanalyse gaat voor een functiebeschrijving


Voordat u een functieomschrijving kunt opstellen, is het aan te bevelen om eerst een functieanalyse uit te voeren. Dat wil zeggen dat u de taken van een functie goed analyseert, inclusief de te stellen eisen in termen van opleiding, kennis, werkervaring en persoonlijke eigenschappen. U kunt een functieanalyse uitvoeren aan de hand van bijvoorbeeld een interview, door te kijken wat er gebeurt of door een bestaande functieomschrijving onder de loep te nemen.

Vraag uzelf af wat het doel is van een functie. Maak een compleet beeld. Doet u dit zorgvuldig dan heeft u alle elementen verzameld om vervolgens een functieomschrijving, functiebeschrijving of job description op te stellen.

Hoe een functiebeschrijving opstellen?


Er zijn veel manieren om een functiebeschri
jving op te stellen. Sommigen maken er zeer uitgebreide documenten van, anderen beperken hun functiebeschrijving zodanig dat er nog amper een functiebeeld werd gegeven. Als u een functie gaat beschrijven, gebruik dan eenvoudige, heldere taal en maak korte zinnen.

 

Onderwerpen in een functiebeschrijving

Onderwerpen die zeker in de omschrijving moeten staan zijn:

- functienaam
- plaats in de organisatie
- taken/werkzaamheden
- functie-eisen (opleiding, werkervaring)
- persoonlijke eigenschappen

Terug naar het overzicht

Direct contact

*
Naam:
*
Bedrijf:
*
Telefoon:
*
E-mail:
Uw vraag: