Terrassen vaker rookvrij in de toekomst

De laatste tijd gaan steeds meer over op (gedeeltelij) rookvrije terrassen. Dit wordt gewaardeerd door veel klanten, zegt het Longfonds.
 
Er wordt steeds vaker om een rookvrije zone gevraagd door klanten en vele horecabedrijven komen hier aan tegemoet, aangezien de klanten graag buiten eten, zonder rook in de buurt.
 
Volgens de eigneaar van café Anvers in Tilburg wilde 75% van zijn bezoekers een gedeeltelijk rookvrij terras. Volgens het Longfonds zijn deze cijfers geloofwaardig. De bewustwording groeit snel in Nederland, alhoewel de Verenigde Staten en Australie hieron voorop lopen. Daar zijn namelijk rookvrije terrassen heel gebruikelijk.
 
Het Gastvrijheidsgilde ontwaart ook een trend. De tijd lijkt rijp voor rookvrije terrassen. het imago van roken verslechterd nl. steeds sneller volgens een woordvoorder van de beroepsverening.
 
Ondernemers moeten doen wat zij zinvol vinden, maar er moet wel ruimte blijven voor rokers in de horeca, vindt ook Koninklijke Horeca Nedeland.
 
Opvallend is het wel dat dit initiatief van rookvrije terrassen uit de ondernemers zelf komt en niet vnauit de Staat opgelegd, zoals het binnen rookverbod. Dit stemt het Longfonds hoopgevend.
 
Uit een enquête van Misset Horeca bleek onlangs dat 90% van de ondervraagde ondernemers geen overheidsbemoeienis te willen. 10% overweegt wel, om uit eigen beweging, een rookvrije zone in te stellen.
 
Volgens het Gastvrijheidsgilde is een rookverbod op het terras op termijn denkbaar.
 
 
 

Bron: Nu.nl

 
 


 

Terug naar het overzicht

Direct contact

*
Naam:
*
Bedrijf:
*
Telefoon:
*
E-mail:
Uw vraag: