Ziekteverzuim in de horeca het laagste

Het ziekteverzuimpercentage in Nederland is afgelopen jaar verder gedaald, tot 3,7 procent. Dat betekent dat er van alle 1000 werknemers in Nederland 37 wegens ziekte thuiszaten. In dezelfde periode drie jaar geleden waren er op 1000 werknemers nog 41 ziek. In de jaren daarna nam dit aantal langzaam maar gestaag af. Dit meldt het CBS

Ziekteverzuim: onderwijs aan kop

Het ziekteverzuim verschilt per bedrijfstak. In het onderwijs was het ziekteverzuim het hoogst, in de horeca was het verzuim het laagst. Dit heeft onder meer te maken met de gemiddelde leeftijd van de werknemers. Het verzuim neemt toe met de leeftijd.

Van alle bedrijfstakken is de gemiddelde leeftijd het laagst bij de horeca. Die van werknemers in het onderwijs is relatief hoog. Daarnaast kent de horeca veel oproepkrachten met een nul-uren contract. Omdat er de werkgever bij dergelijke contracten in geval van ziekte niet altijd hoeft door te betalen, heeft dit voor de werkgever geen effect op het verzuimpercentage, ook al is de werknemer ziek.

 

Bron: Z24

 


Terug naar het overzicht

Direct contact

*
Naam:
*
Bedrijf:
*
Telefoon:
*
E-mail:
Uw vraag: